Quinoa chili (Multi-cooker-recept)

Veganistische Quinoa Chili.

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje rode kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 kopje quinoa, goed afgespoeld
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering (optioneel)

Instructies:

  1. Plaats de fijngehakte ui, knoflook, rode paprika, groene paprika, courgette, zwarte bonen, rode kidneybonen, maïs en tomatenblokjes in de multi-cooker.
  2. Voeg de quinoa toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar.
  3. Giet de groentebouillon over de ingrediënten in de multi-cooker. Voeg vervolgens chilipoeder, komijn, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Sluit het deksel van de multi-cooker en stel de kooktijd in op ongeveer 20-25 minuten op de stand voor het koken van granen of rijst, of volg de instructies van jouw specifieke multi-cooker.
  5. Laat de druk in de multi-cooker natuurlijk afnemen voordat je het deksel opent.
  6. Roer de chili voorzichtig door en proef of er extra zout en peper nodig is.
  7. Serveer de veganistische quinoa chili in kommen en garneer met verse koriander, indien gewenst.

Dit recept is voldoende voor ongeveer 4 porties veganistische quinoa chili. Je kunt het gerecht ook aanpassen naar jouw smaak door extra groenten of kruiden toe te voegen, zoals wortelen en bleekselderij. Smakelijk eten!


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *