Veganistische Quinoa Chili.
Ingrediënten:
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje rode kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje maïs, uitgelekt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 kopje quinoa, goed afgespoeld
- 2 kopjes groentebouillon
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering (optioneel)
Instructies:
- Plaats de fijngehakte ui, knoflook, rode paprika, groene paprika, courgette, zwarte bonen, rode kidneybonen, maïs en tomatenblokjes in de multi-cooker.
- Voeg de quinoa toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar.
- Giet de groentebouillon over de ingrediënten in de multi-cooker. Voeg vervolgens chilipoeder, komijn, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
- Sluit het deksel van de multi-cooker en stel de kooktijd in op ongeveer 20-25 minuten op de stand voor het koken van granen of rijst, of volg de instructies van jouw specifieke multi-cooker.
- Laat de druk in de multi-cooker natuurlijk afnemen voordat je het deksel opent.
- Roer de chili voorzichtig door en proef of er extra zout en peper nodig is.
- Serveer de veganistische quinoa chili in kommen en garneer met verse koriander, indien gewenst.
Dit recept is voldoende voor ongeveer 4 porties veganistische quinoa chili. Je kunt het gerecht ook aanpassen naar jouw smaak door extra groenten of kruiden toe te voegen, zoals wortelen en bleekselderij. Smakelijk eten!
Geef een reactie