Ingrediënten (voor 2 personen)
In de stomer:
- 1 courgette, in halve maantjes
- 1 kleine aubergine, in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- Handje kerstomaatjes, gehalveerd (optioneel)
Basis:
- 150 g volkoren couscous
- 200 ml heet water
- Snufje (Keltisch of Himalaya) zout
- Scheutje citroensap of olijfolie (voor tijdens het wellen)
Sausje:
- 3 el hummus (liefst zelfgemaakt of eentje zonder veel natrium)
- 1 el extra vierge olijfolie
- Sap van ½ citroen
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- Snufje knoflookpoeder
- Scheutje water (om het wat dunner te maken)
- Optioneel: mini-snufje zout naar smaak
Topping/afwerking:
- Handje zwarte olijven (eventueel afgespoeld)
- Verse basilicum of peterselie
- (optioneel) ongezouten noten of zonnebloempitten
Bereiding
- Stomen
Stoom de groenten 15–18 minuten. Tomaatjes kunnen ook rauw mee, of 5 min meestomen voor zachtheid. - Couscous wellen
Doe de couscous in een schaal, voeg het hete water toe, samen met een snufje zout en eventueel wat citroensap of olijfolie. Dek af, laat 5 minuten staan en roer dan los. - Saus maken
Roer de hummus, olijfolie, citroensap en paprikapoeder door elkaar. Voeg water toe tot het een lekker gietbare saus is. - Bord opmaken
Verdeel de couscous over diepe borden of kommen, schep de groenten erover, giet het sausje erover en garneer met olijven en kruiden.


Geef een reactie