Linzenwraps met hummussaus, geroosterde groenten & crispy kikkererwten

Plantaardig, glutenvrij, eiwitrijk en verrukkelijk fris door mango


🥞 Basisrecept: linzenpannenkoekjes (voor 6 stuks)

Ingrediënten:

  • 1 kop (190 g) rode linzen (droog, ongekookt)
  • 2 koppen water (± 480 ml)
  • ½ tl zout
  • Optioneel: ½ tl kurkuma of komijnpoeder

Bereiding:

  1. Spoel de linzen en laat ze minimaal 3 uur weken in het water (langer mag ook – tot 8 uur).
  2. Giet niet af. Blend de linzen samen met het weekwater, zout en eventueel kruiden tot een glad, vloeibaar beslag.
  3. Verhit een koekenpan (liefst met antiaanbaklaag), voeg eventueel een beetje olie toe.
  4. Giet een lepel beslag in de pan, verspreid het als een pannenkoekje.
  5. Bak 2–3 minuten tot de bovenkant droog is, draai om en bak nog 1–2 minuten.
  6. Herhaal tot het beslag op is (ongeveer 6 stuks).

Vulling & toppings

Knapperige kikkererwten (airfryer)

  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt & goed droog gedept)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • Snufje zout

Airfryer: 15–20 min op 180°C (schud halverwege)
Alternatief (oven): 25–30 min op 200°C


Geroosterde groentemix

  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 zoete puntpaprika
    (alles in kleine blokjes snijden)
  • 1 el olijfolie
  • Kruiden naar smaak (bijv. gerookte paprika, oregano)

Oven: 20–25 min op 200°C
Of: in de pan bakken tot zacht & licht gekaramelliseerd


Champignons (apart gebakken)

  • 250 g champignons, in plakjes
  • Gebakken met een beetje olie, peper, zout en evt. knoflook

Apart serveren voor wie ze wél wil. Niet iedereen houdt van champignons. Ongelooflijk, maar waar.


Rauwkost en extra’s

  • Rucola of spinazie
  • Geraspte wortel
  • Komkommer of radijs in dunne plakjes
  • Verse peterselie of koriander

Mango-salsa (fris & zoet)

  • ± 100 g mango (diepvries of vers), in kleine blokjes
  • Optioneel: beetje limoensap, verse munt of koriander

Laat bevroren mango even ontdooien. Je kunt deze ook kort bakken voor een warme twist.


Romige hummussaus

  • 3 el hummus
  • 1 el citroensap
  • 1 à 2 el water (tot gewenste sausdikte)
  • 1 teen knoflook (optioneel)

Mix alles tot een smeuïge dressing. Proef en pas aan.


Opdienen & opbouwen

Leg alle onderdelen in aparte kommetjes op tafel:

  1. Begin met een pannenkoekje
  2. Besmeer met hummussaus
  3. Voeg rucola en geraspte wortel toe
  4. Lepel de warme groentemix erop
  5. Voeg mango, champignons en kikkererwten toe naar smaak
  6. Werk af met verse kruiden of een extra sausje

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *