Mediterrane Zomerschaal

Ingrediënten (voor 2 personen)

In de stomer:

  • 1 courgette, in halve maantjes
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • Handje kerstomaatjes, gehalveerd (optioneel)

Basis:

  • 150 g volkoren couscous
  • 200 ml heet water
  • Snufje (Keltisch of Himalaya) zout
  • Scheutje citroensap of olijfolie (voor tijdens het wellen)

Sausje:

  • 3 el hummus (liefst zelfgemaakt of eentje zonder veel natrium)
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • Snufje knoflookpoeder
  • Scheutje water (om het wat dunner te maken)
  • Optioneel: mini-snufje zout naar smaak

Topping/afwerking:

  • Handje zwarte olijven (eventueel afgespoeld)
  • Verse basilicum of peterselie
  • (optioneel) ongezouten noten of zonnebloempitten

Bereiding

  1. Stomen
    Stoom de groenten 15–18 minuten. Tomaatjes kunnen ook rauw mee, of 5 min meestomen voor zachtheid.
  2. Couscous wellen
    Doe de couscous in een schaal, voeg het hete water toe, samen met een snufje zout en eventueel wat citroensap of olijfolie. Dek af, laat 5 minuten staan en roer dan los.
  3. Saus maken
    Roer de hummus, olijfolie, citroensap en paprikapoeder door elkaar. Voeg water toe tot het een lekker gietbare saus is.
  4. Bord opmaken
    Verdeel de couscous over diepe borden of kommen, schep de groenten erover, giet het sausje erover en garneer met olijven en kruiden.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *