met zoete aardappel, rode linzen & Lidl’s zonnige curry
Vegan | Instant Pot | Comfort & spice in één kom
Ingrediënten (voor 2-3 porties)
- 1 el kokosolie of olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 cm verse gember, geraspt
- 1 à 1½ tl Caribbean Style Curry (Lidl)
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- 1 grote zoete aardappel, in blokjes (geschild of met schil)
- 100 g rode linzen (gespoeld)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 200 ml water of groentebouillon
- ½ tl zout (of naar smaak)
- sap van ½ limoen
- optioneel: verse koriander of peterselie, chilivlokken
Bereiding in de Instant Pot:
- Zet je Instant Pot op Sauté. Verhit de olie, fruit de ui 2 minuten.
- Voeg knoflook, gember, curry en paprikapoeder toe. Roer en bak nog 1 minuut tot het begint te geuren.
- Voeg de zoete aardappel, linzen, kokosmelk, water en zout toe. Roer alles goed door.
- Sluit de deksel, zet op High Pressure voor 8 minuten.
- Laat daarna 10 minuten natuurlijk druk afblazen, daarna quick release.
- Roer het stoofje goed door, breng op smaak met limoensap en extra zout of pit.
- Serveer in kommen. Top met verse kruiden, wat chilivlokken, en eventueel een schep kimchi voor een rebelse twist 😜
Ik heb hier ook krokant gebakken tempeh gebruikt voor meer eiwitten.
Tofu Maffia Tip
“Deze stoof is als Bob Marley op een wolk van kokosmelk: warm, pittig en een beetje zoet.
Perfect als je mentaal vastzit in een regenbui, maar je buik verlangt naar zon.”


Geef een reactie