Caribbean Power Stoof

met zoete aardappel, rode linzen & Lidl’s zonnige curry

Vegan | Instant Pot | Comfort & spice in één kom

Ingrediënten (voor 2-3 porties)

  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 1 à 1½ tl Caribbean Style Curry (Lidl)
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 grote zoete aardappel, in blokjes (geschild of met schil)
  • 100 g rode linzen (gespoeld)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 200 ml water of groentebouillon
  • ½ tl zout (of naar smaak)
  • sap van ½ limoen
  • optioneel: verse koriander of peterselie, chilivlokken

Bereiding in de Instant Pot:

  1. Zet je Instant Pot op Sauté. Verhit de olie, fruit de ui 2 minuten.
  2. Voeg knoflook, gember, curry en paprikapoeder toe. Roer en bak nog 1 minuut tot het begint te geuren.
  3. Voeg de zoete aardappel, linzen, kokosmelk, water en zout toe. Roer alles goed door.
  4. Sluit de deksel, zet op High Pressure voor 8 minuten.
  5. Laat daarna 10 minuten natuurlijk druk afblazen, daarna quick release.
  6. Roer het stoofje goed door, breng op smaak met limoensap en extra zout of pit.
  7. Serveer in kommen. Top met verse kruiden, wat chilivlokken, en eventueel een schep kimchi voor een rebelse twist 😜
    Ik heb hier ook krokant gebakken tempeh gebruikt voor meer eiwitten.

Tofu Maffia Tip

“Deze stoof is als Bob Marley op een wolk van kokosmelk: warm, pittig en een beetje zoet.
Perfect als je mentaal vastzit in een regenbui, maar je buik verlangt naar zon.”


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *