
We leven in een tijd waarin we worden overspoeld met keuzes als het gaat om wat we eten. Maar wist je dat de keuzes die we maken niet alleen invloed hebben op onze gezondheid, maar ook op onze planeet? In…
In een tijdperk waarin gezondheid en welzijn steeds meer centraal staan, wordt het belang van dieetkeuzes steeds duidelijker. Verschillende voedingspatronen worden geprezen om hun gezondheidsvoordelen, maar welke dieetvorm is het meest effectief als het gaat om gewichtsverlies en het verminderen…
Een cross-sectionele studie vergeleek botmineraaldichtheid (BMD) en voedingsinname tussen veganisten, lacto-ovo-vegetariërs en omnivoren. Er waren geen significante BMD-verschillen, maar veganisten hadden hogere parathyreoïdhormoon (PTH) niveaus. Adequate inname van vitamine D en B12 is cruciaal voor veganisten om botgezondheid te behouden…
Anthocyanen zijn krachtige antioxidanten die veel voorkomen in kleurrijke vruchten zoals blauwe bessen, frambozen, en druiven. Recente studies hebben aangetoond dat deze natuurlijke stoffen positieve effecten kunnen hebben op zowel cognitieve prestaties als de gezondheid van bloedvaten. Dit artikel biedt…
Basisrecept Ingrediënten: Instructies: Mango-kokos chia-pudding Bessen-vanille chia-pudding Appel-kaneel chia-pudding Pindakaas- banaan chia-pudding Matcha chia-pudding Citroen-blauwe Bessen chia-pudding Salted caramel chia-pudding Kokosnoot-ananas chia-pudding Aardbei-basilicum chia-pudding Gember-kurkuma chia-pudding Framboos-amandel chia-pudding Framboos-amandel chia-pudding Pistache-rose chia-pudding
De “Twins Nutrition Study” onthult dat een veganistisch dieet de epigenetische veroudering vertraagt en telomeren verlengt, wat duidt op anti-verouderingseffecten. Identieke tweelingen die acht weken lang een veganistisch dieet volgden, vertoonden significante gezondheidsvoordelen ten opzichte van een omnivoor dieet. Verder…
Dit essay bespreekt een studie die de effecten van extra vierge olijfolie (EVOO) binnen een plantaardig dieet onderzoekt op de gezondheid van het hart. De bevindingen suggereren dat een lagere EVOO-inname gunstiger is voor het verlagen van LDL-cholesterol en andere…
De geur van zweet varieert sterk van persoon tot persoon, en een van de meest interessante factoren die deze variatie beïnvloeden is het dieet. In dit essay onderzoeken we waarom het zweet van carnisten vaak sterker ruikt dan dat van…
Ingrediënten: Bereidingswijze: Tips:
De kiwi (Actinidia deliciosa) is een bescheiden vrucht die oorspronkelijk uit China komt, maar wereldwijd bekend is geworden door de commerciële teelt in Nieuw-Zeeland. Dit essay verkent de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en wetenschappelijke onderzoeken rondom de kiwi. Wetenschappelijke bronnen zijn gebruikt…