Dr. Michael Greger bespreekt de invloed van voeding op depressie uitgebreid in zijn boeken “How not to die”, “How not to diet” en “How not to age”. In dit essay zijn enkele belangrijke punten verwerkt die hij maakt over hoe…
Dr. Michael Greger is kritisch over het consumeren van kaas vanwege het hoge gehalte aan verzadigd vet en andere gezondheidsrisico’s.
In “How Not to Age” waarschuwt Dr. Michael Greger voor de gezondheidsrisico’s van het eten van kip, waaronder hoge niveaus van AGEs, verzadigd vet, en geoxideerd cholesterol, wat bijdraagt aan hartziekten, kanker en dementie. Hij pleit voor plantaardige alternatieven om…
Het grootste deel van de geproduceerde soja wordt gebruikt als diervoeder, met name voor vee in de intensieve veehouderij. Ongeveer 70-85% van soja gaat naar diervoeder, terwijl een kleiner deel wordt gebruikt voor menselijke consumptie zoals tofu en sojamelk, ondanks…
Michael Greger bespreekt in zijn boek “How Not To Die” verschillende strategieën om de bloeddruk te verlagen door middel van voeding en levensstijlkeuzes.
Een plantaardig dieet kan significante voordelen bieden voor patiënten met reumatoïde artritis en artrose door ontstekingsreacties te verminderen, fysieke functies te verbeteren en de algemene levenskwaliteit te verhogen. Deze voordelen onderstrepen het potentieel van voedingsinterventies als onderdeel van een uitgebreid…
Een plantaardig dieet biedt substantiële voordelen in de preventie en behandeling van kanker, waaronder een verlaagd risico op ziekteprogressie, verbeterde levenskwaliteit en positieve invloed op de prognose. Het biedt ook voordelen voor de algemene gezondheid, zoals betere hartgezondheid en lagere…
Recente studies benadrukken de significante voordelen van een plantaardig dieet voor de hartgezondheid. Deze voordelen omvatten een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, verbeterde metabole gezondheid, en verminderde risico’s op obesitas en type 2 diabetes. Plantgebaseerde diëten bevorderen ook een…
Recente studies tonen aan dat plantaardige eiwitten de niergezondheid kunnen verbeteren door het risico op chronische nierziekte (CKD) te verlagen en ontsteking te verminderen. In tegenstelling, dierlijke eiwitten hebben een minder beschermend effect. Niet alle plantaardige eiwitten bieden gelijke bescherming.
Zout, ofwel natriumchloride, is een cruciaal mineraal voor het menselijk lichaam, maar de inname ervan is onderhevig aan veel discussie en onderzoek. In dit artikel bespreken we of er zoiets bestaat als “gezond zout”, de gevolgen van te weinig zout,…
In de afgelopen twee decennia zijn de voornaamste oorzaken van ziekte en overlijden relatief constant gebleven. Desondanks is chronische nierziekte een van de aandoeningen waarvan het aantal gevallen het sterkst is gestegen. Deze toename wordt toegeschreven aan onze eetgewoonten, vooral…